Alergie - vše o alergiích


Alergie na jablka


Alergie na jablka se projevuje popraskanými rty, škrábáním v krku, slzením, rýmou, kýcháním. Alergií na jablka stále vzrůstající počet lidí. Alergii na jablka vyvolávají častěji novější odrůdy jako ´Golden Delicious´, ´Granny Smith´, ´Jonagold´ a ´Braeburn´ než odrůdy starší. Dobře bývají snášeny například odrůdy ´Booskopské´ nebo ´Gravštýnské´. Při alergii na jablka by se alergici měli vyhýbat také jablkům nezralým nebo sklizeným v zelené zralosti. Nechávejte proto jablka dostatečně dozrát na stromech. Vařená nebo pečená jablka vyvolávají alergii na jablka zřídka a mohou být konzumována, aniž by vyvolala nepříjemné příznaky.

Více na: https://vseozahrade.blog.cz/0706/jablka-mohou-vyvolavat-alergie